ergonomische hondenmat voor een fitte hond

Hoe belangrijk is een goede hondenmat?

Vergis je niet in het belang van een hondenmat voor de gezondheid van je hond. Om je hond zo lang mogelijk fit en gezond te houden is het van belang om goed na te denken over de kussens die je het beestje geeft. Of het nou een Boxer of een Chihauhau is. Het is van belang om na te denken over het feit dat je hond heel wat uurtje slapend en liggen doorbrengt. Het liefst op zijn kussen om je meubels te besparen.

Maar goed waar let je dan op?  

ergonomisch en orThopedisch

Het is van belang dat een hondenkussen de vorm van het lichaam volgt. Het kussen moet ondersteuning geven op de juiste plaatsen. Daarnaast moet het natuurlijk comfortabel zijn anders ligt je hond er niet op. 

Honden zijn verschillend betreft bouw, power en uithoudingsvermogen. Iedere hond heeft dan ook verschillende zwakke plekken. Het is van belang om die zwakke plekken de juist ondersteuning te geven met het juiste ergonomische of orthopedische hondenkussen. 

Deze kussen zijn gevuld met een vulling die het lichaam volgt en op de juiste plekken ondersteuning of juist voor ontspanning zorgen. Hierdoor zal een hond fitter wakker worden net als een mens en uitgerust zijn als hij even een middagslaapje heeft gedaan.

 

eigen ervaring met een ergonomische hondenmat

Als baasje van nu een Boxer en voorheen onder andere een Shar-Pei ben ik het belang gaan inzien van een goed kussen. Na het weggooien van veel kussens en het constant blijven proberen ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de kussens van Pet-Joy. Na veel hondenervaring en diverse trainingen met Bruno merk ik pas het belang van die goede rust die ze nodig hebben. 

Met name de Doggy bag X-Treme & Original en de Doggy Bag Extreme zijn ontzettend fijn voor rust en herstel van de hond. 

Beide rassen hebben nogal wat zwakke gewrichtsplekken maar dat zullen veel rassen hebben. Ik zie dat zowel Karma onze Shar-Pei als nu Bruno ontzettend veel baat hebben bij het kussen. 

Hoezo baat bij een kussen?

Voorheen, toen ik minder intensief bezig was met onze honden, merkte ik aan Karma ongeveer een uur na het wandelen dat hij moeite had met opstaan. 

Na een paar weken ben ik gaan kijken wat de oorzaak kon zijn. Na wat dierenarts rekeningen en het nakijken van de voeding kwamen we uiteindelijk tot de conclusie dat zijn plekje niet helemaal goed was.

Toen zijn we echt gaan experimenteren met hondenkussen van €10 tot ongeveer €500 we hebben van alles geprobeerd. We merkten met de Doggy Bags uiteindelijk dat Karma er de meeste baat van had. Hij stond fit op ook na een wandeling en ging graag rollen en liggen in zijn mand. 

Je voelt ook de goede en stevige vulling van het ergonomische / orthopedische kussen. Het vormt echt naar het lichaam van de hond waardoor ze er makkelijk en fijn op liggen. 

Kies het beste voor je grootste vriend

Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor onze hond het is immers onze grootste vriend.

De kussens zijn ook nog eens echt heel erg makkelijk te onderhouden en hebben al een vulling die mijten, bacteriën en luizen tegen houdt. Dus naast de vele ergonomische / orthopedische voordelen van de kussens gaat het hier ook nog eens om echte kwaliteit waar je heel lang plezier van hebt.

 

Succes met het kiezen van jouw hondenmat :), groetjes, Robert en Bruno

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *